Електронні сервіси та переваги їх використання

26 мар, 08:35

Використовуючи електронні сервіси, платники скорочують час на оформлення та подання звітності, підвищують оперативність її надання та знижують корупційні ризики.

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі звертають увагу платників на те, що на офіційному веб-порталі ДФС України розміщено чимало електронних сервісів. Їх використання дає можливість задовольнити запити платників з найвіддаленіших куточків країни.

Так, електронні сервіси – це новий формату відносин з платниками, завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до органів фіскальної служби, підвищується оперативність надання та якість звітності, знижуються корупційні ризики завдяки уникненню безпосереднього спілкування з працівниками контролюючих органів.

«Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» – сервіс, в якому у формі питань-відповідей представлена офіційна позиція Державної фіскальної служби України по всіх напрямах чинного податкового та митного законодавства.

Оцінити податкові ризики діяльності з партнером по бізнесу, який, можливо, не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою тощо, допоможе електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Електронні сервіси «Реєстр платників ПДВ» (http://sta-sumy.gov.ua/reestr), «Анульовані свідоцтва платників ПДВ» (http://sta-sumy.gov.ua/anulir) допоможуть дізнатися про те, чи є дійсним свідоцтво ПДВ контрагента, дату початку дії свідоцтва, а також інформацію про анулювання реєстрації платника ПДВ.

Електронний кабінет платника забезпечує користувачам можливість подавати податкову звітність в режимі реального часу, переглядати податкову звітність та надає доступ до інформації про стан розрахунків з бюджетом.

Послуги з оперативного вирішення проблемних питань платника гарантує антикорупційний сервіс «Пульс». Номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» ДФС України для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.

«Декларування on-line» - надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи, яку подають до податкових органів фізичні особи – підприємці та громадяни. Заповнена декларація та додатки зберігаються у файл для направлення до податкового органу або друку.

Також, на даному веб-порталі знаходяться сервіси: «Реєстр платників єдиного податку», «Акредитований центр сертифікації ключів”, «Електронна звітність», «Електронна митниця», «Реєстр страхувальників», «Дані про взяття на облік платників податків», «Митна статистика».

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192881.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua