З березня декларації з акцизного податку подаються за новими формами

30 мар, 08:35

Нікопольська ОДПІ інформує, що починаючи з 1 березня поточного року, податкові декларації з акцизного податку повинні подаватися всіма платниками акцизного податку тільки за встановленими законодавством формами.
Згідно з пунктом 36.1. статті 36 Кодексу податковим обов'язком визнається обов'язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені Кодексом. Податковий обов'язок виникає у платника за кожним податком та збором.
Разом з тим, оскільки податковий обов'язок виникає у платника податку з моменту настання обставин, з якими Кодекс пов'язує сплату ним податку (пункт 37.2 статті 37 Кодексу), а виконанням податкового обов'язку визнається сплата у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк (стаття 38 Кодексу), то незалежно від дати набрання чинності наказом, яким затверджується форма декларації акцизного податку, виконання податкового обов'язку у вигляді сплати у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань з акцизного податку повинно бути виконано у встановлений податковим законодавством строк.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192973.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua