Преференції платникам при застосуванні податкового компромісу

30 мар, 16:53

 

 

Починаючи з 17 січня 2015 року запроваджено Закон України від 25.12.14 № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» (далі - Закон).

Процедура податкового компромісу поширюється за умови:

-         добровільного декларування платником податків заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість та податку на прибуток;

-         розпочатої контролюючим органом документальної перевірки або за результатами якої складено акт перевірки;

-         отриманого платником податків податкового повідомлення-рішення, за яким податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ не узгоджені, відповідно до норм Податкового кодексу України;

-         триваючої процедури адміністративного чи судового оскарження по неузгодженим сумам податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ.

При застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань, при цьому інші 95 % такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуються.

Відповідно до Закону, платники (за бажанням) можуть подати до органів Державної фіскальної служби України за основним місцем обліку уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, в яких визначають суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з ПДВ та/або заяву відповідно до Закону.

Уточнені та перевірені операції у періодах, під час яких застосовано податковий компроміс у подальшому платниками не змінюються, а контролюючим органом не перевіряються.

Період застосування податкового компромісу обмежується протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Закону (з 17 січня 2014 року по 16 квітня 2015 року (включно).

 

Більш детальною ознайомитись з інформацією можна на офіційному порталі ДФС України www.sfs.gov.ua.

 

                                                 ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192994.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua