Вимоги до складання первинних документів

30 мар, 16:54

 

          Нормами статті 44 Податкового кодексу України встановлено, що облік доходів, витрат та інших показників, які пов’язані з визначенням об’єктів оподаткування або податкових зобов’язань проводиться на підставі первинних документів бухгалтерського обліку, фінансової звітності та інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків, ведення яких передбачено законодавством. 

              Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій відповідно до ст. 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" та Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.05.95 р. № 8 є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.

            Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення.

            Первинні документи для надання їм юридичної сили і доказовості повинні мати  обов'язкові реквізити, а саме: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції. Ці вимоги викладені в частині другій статті 9 Закону та пункту 2.4 Положення Наказу Мінфіну України №8.

            Бухгалтерська довідка складається у разі проведення господарської операції з обов’язковим вказанням реквізитів, передбачених Законом та Положенням

            У разі якщо господарська операція оформлюється бухгалтерською довідкою, то при її застосуванні обов'язково наводяться реквізити, передбачені зазначеним вище Законом та Положенням.

                                                           ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192995.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua