Внесено зміни до правил, які регулюють питання автоматичного бюджетного відшкодування

30 мар, 16:55

 

Шановні платники, ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що у зв’язку з законодавчими змінами, внесеними до Податкового кодексу України Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року внесено зміни до правил, які регулюють питання автоматичного бюджетного відшкодування.

Додано нові умови до критеріїв, за якими платники «автоматично» отримували право на відшкодування ПДВ за спрощеною процедурою, а саме: наявність необоротних активів, залишкова балансова вартість яких на звітну дату за даними податкового обліку перевищує у три рази суму податку, заявлену до відшкодування або здійснення інвестицій в необоротні активи у розмірах не менше ніж 3 мільйони гривень протягом останніх 12 календарних місяців.

Також з переліку критеріїв, виключено показники, які дозволяють отримувати автоматичне бюджетне відшкодування щодо:

- розміру загальної суми розбіжностей між податковим кредитом, та податковими зобов'язаннями, що виникла протягом попередніх трьох послідовних календарних місяців, який мав не перевищувати 10 відсотків заявленої платником податків суми бюджетного відшкодування;

 - розміру середньої заробітної плати;

- кількості працівників;

- рівня визначення податкового зобов'язання з податку на прибуток до сплати до бюджету (відношення сплаченого податку до обсягів отриманих доходів мало бути вищим від середнього по галузі за підсумками останнього звітного року);

- відсутності задекларованого від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток за підсумками останнього звітного року.

Але, умови стосовно відсутності податкового боргу та здійснення операцій, до яких застосовується нульова ставка у розмірі не менше 40 відсотків загального обсягу поставок залишилися незмінними.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192997.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua