Державні шахти продають вугілля приватним підприємствам за заниженими цінами – нардеп

30 мар, 17:00


 
Прокуратура Донецької області порушила кримінальні провадження щодо керівництва ДП "Красноармійськвугілля" та ДП "Селидіввугілля" через продаж вугілля приватним підприємствам за заниженими цінами.
 
Про це йдеться у відповіді обласної прокуратури.
 
Як зазначається, справи були порушені за зверненням народного депутата, члена політичної партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка. На теперішній час досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.
 
Раніше нардеп звертався до Генпрокуратури і Служби безпеки з проханням перевірити інформацію щодо можливих зловживань державних шахт при продажу вугілля.
 
Він наводить декілька прикладів.
 
Перший. У 2014 році ДП "Селидіввугілля" здійснювало продаж вугілля марки "Г" для ДП "Вугілля України" за ціною 826 гривень за тонну. Водночас вугілля тієї ж марки для ТОВ "Доннвуглетрейдінг" було реалізоване за ціною 412 гривень за тонну.
 
Другий. ДП "Дзержинськвугілля" у 2014 році здійснювало продаж вугілля марки "К" для ДП "Вугілля України" за ціною 1357 гривень за тонну, а для ООО "Еліт трейдінг інцест" ціна становила 540 гривень за тонну.
 
Третій. ДП "Волиньвугілля" минулого року продавало ДП "Вугілля України" вугілля марки "ДГ" за ціною 822 гривні за тонну.  Вугілля тієї ж марки для ПП "ІВК-Постач" коштувало 435 гривні за тонну, для ПП "Салгір" – 379 гривень за тонну, для ТзОВ "Вербена" – 417 гривень за тонну, для ТзОВ "Енергооснова" – 470 гривень за тонну.
 
Четвертий. ДП "Красноармійськвугілля" у 2014 році реалізовувало вугілля марки "Г" для ДП "Вугілля України" за ціною 892 гривні за тонну, а для уже згадуваного ТОВ "Доннвуглетрейдінг" – 786 гривні за тонну.
 
Дерев'яко наголошує, що через відповідні операції могли бути заподіяні збитки державі.
 
"В умовах, коли Україна перебуває в стані енергетичної кризи, продаж вугільної продукції державними підприємствами за заниженими цінами, є неприпустимим", - підкреслює він. 
 
 
Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193000.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua