Хто є платником акцизного податку від реалізації нафтопродуктів через АЗС?

30 мар, 18:59

 

Роз’яснюють фахівці ДПІ у Голосіївському районі

 

Відповідно до п.п. 212.1.11 п.212.1 ст. 212 Кодексу платником податку є особа - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

Відповідно до Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, затверджених постановою Кабміну від 20.12.1997р. №1442, роздрібний продаж нафтопродуктів здійснюється через мережу АЗС, що призначені для відпуску кінцевим споживачам нафтопродуктів (п. 2 Правил №1442 та ДСТУ 4303:2004 «Роздрібна та оптова торгівля. Терміни та визначення понять»).

Відповідно до Правил №1442 розрахунки за продані нафтопродукти здійснюються готівкою та/або у безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, талонів, відомостей на відпуск нафтопродуктів тощо) в установленому законодавством порядку.

Таким чином, податкові зобов’язання зі сплати 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів виникають у особи, яка безпосередньо здійснює відпуск нафтопродуктів з колонок через мережу заправних комплексів (АЗС) безпосередньо споживачам, незалежно від умов продажу нафтопродуктів та форми розрахунків (готівкова, безготівкова), під час здійснення розрахункових операцій.

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193010.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua