З початку поточного року Контакт – центром ДФС надано майже 281 тис. відповідей на запитання платників податків та громадян

01 апр, 08:20

Протягом перших двох місяців 2015 року Контакт – центром Державної фіскальної служби надано 280,8 тис. відповідей на запитання платників податків та громадян. Більшість з них, 270,3 тис. – надано у телефонному режимі, інші відповіді надані електронною поштою та факсом (8,6 тис.), а також з використанням автовідповідача (1,9 тис.).

Найчастіше суб`єктів господарювання цікавили питання  з податку на додану вартість, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб.

Для уникнення неоднозначного трактування положень законодавства відповіді надаються з використанням Бази знань. Це автоматизована база уніфікованих відповідей на запитання платників податків та громадян, яка постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані.

У січні – лютому 2015 року з використанням Бази знань платникам податків було надано 120 письмових консультацій. Станом на 1 березня База знань налічує 13,5 тис. запитань – відповідей. 

Для зручності суб`єктів господарювання та громадян Базу знань розміщено на головній сторінці офіційного веб – порталу Державної фіскальної служби у розділі «Запитання – відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу. У разі потреби платники податків можуть самостійно знайти відповіді на питання, що їх цікавлять. З початку поточного року цією послугою скористалися 525,6 тис. клієнтів порталу. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193033.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua