Щодо застосування РРО при поверненні готівкових коштів

01 апр, 13:33

 

 

Статтею 9 Закону про РРО визначено вичерпний перелік випадків звільнення суб’єктів господарювання від застосування РРО та РК при проведенні розрахунків.

Звільнення суб’єктів господарювання при поверненні покупцеві готівкових коштів за не отриманий або повернутий ним товар вищезазначеною статтею не передбачено.

Водночас згідно з п. 1 даної статті проведення розрахунків у касах підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів і без застосування РРО та РК дозволяється суб’єктам господарювання тільки при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва підприємствами, установами й організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування.

Крім того, загальні правила, види і стандарти розрахунків клієнтів банків та банків у грошовій одиниці України на території України, що здійснюється за участю банків, встановлюється Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженою постановою Правління Нацбанку України від 21.01.2004 р. № 22.

Отже, при поверненні покупцеві готівкових коштів за не отриманий або повернутий ним товар підприємства торгівлі згідно із Законом України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» повинні застосовувати РРО. 

 ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193055.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua