Щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку ІІІ групи

02 апр, 08:14

          Західно-Донбаська  ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській  області доводить до відома  платників єдиного податку, що  до Податкового кодексу України  внесені зміни щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) суб'єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).

          Так, з 01.07.2015 р. при продажу товарів, наданні  послуг (в тому числі в мережі  Інтернет), для категорії платників, що сплачують єдиний податок та знаходяться на ІІІ групі застосування РРО є обов’язковим. Для платників єдиного податку ІІ групи такі зміни настають з 01.01.2016 року.

          Слід  також відмітити, що згідно п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України платники єдиного податку ІІ і ІІІ (фізичні особи-підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують РРО.

          Першим  кроком суб'єктів господарювання, які мають намір використовувати  реєстратори розрахункових операцій, є вивчення документації щодо застосування певних видів реєстраторів, моделей та їх класифікацій у конкретних сферах діяльності, а потім вже їх придбання.

          Другим  кроком, обрання  центра сервісного обслуговування та укладання із ними договору.

          Третім  кроком, звернутися до податкової  за місцезнаходженням (місцем проживання) суб'єкта господарювання та подати:

- заяву про реєстрацію РРО  за формою № 1-РРО;

- копію документа, що підтверджує  факт придбання або безоплатного отримання РРО;

- копію документа на право  власності або права перебування (оренди) в приміщенні, де будуть  використовувати касовий апарат;

- копію договору із ЦСО.

          Отримати  довідку про резервування фіскального  номера РРО за формою №2-РРО.

          Четвертим  кроком, протягом 5 робочих днів із  моменту видачі довідки про  резервування фіскального номера  РРО звернутися до ЦСО, аби  касовий апарат опломбували та  ввели в експлуатацію.

          П’ятим  кроком, копію згаданої довідки  та акт до закінчення вищезазначеного п’ятиденного строку подати до податкової для завершення реєстрації РРО й отримання посвідчення.

          Звертаємо  увагу на обов'язковість взяття  РРО на облік у фіскальних  органах. Від того, чи виконано  всі дії, передбачені процедурою реєстрації, залежить надання реєстратору статусу зареєстрованого.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193074.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua