Столичні фінінспектори виявили у Київському міському центрі крові майже 1,5 млн грн збитків

02 апр, 13:44

 

Під час проведення планової ревізії фінансово-господарської діяльності Київського міського центру крові фахівці Держфінінспекції в м. Києві встановили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 1,5 млн грн. Контрольний захід охопив період з 01.09.2010 по 01.01.2015.
Зокрема, посадові особи закладу охорони здоров’я не використали кошти, отримані за надані платні послуги за призначенням – для відшкодування витрат на оплату праці персоналу. Через це видатки спеціального фонду установа покрила за рахунок коштів загального фонду, що призвело до збитків на суму понад 1 млн грн.
Також фахівці виявили порушення в оплаті праці окремих категорій працівників Центру. Так, керівним працівникам установи було невірно встановлено тарифікаційні розряди і завищено посадові оклади, через що було зайво виплачено заробітної плати на суму майже 136 тис. грн. Більш як 115 тис. грн бюджетних коштів було витрачено на виплату безпідставних надбавок, доплат та додаткових відпусток.
Через допущені порушення з оплати праці при нарахуванні та сплаті обов’язкових платежів до державних цільових фондів зайво сплачено єдиного соціального внеску на суму майже 125 тис. грн.
Ще майже 240 тис. грн керівництво Центру зайво виділило на утримання понаднормативних посад.
Окрім того, в ході ревізії виявлено використання коштів не за цільовим призначенням на суму майже 21 тис. грн, а також встановлено завищення розцінок на ремонтні роботи та включення до актів необґрунтованих показників, що призвело до зайвої сплати підрядним організаціям понад 86 тис. грн.
Держфінінспекція в м. Києві направила вимогу керівництву Центру щодо усунення та повного відшкодування виявлених порушень і притягнення винних осіб до відповідальності.
Про результати ревізії Київського міського центру крові поінформовано прокуратуру м. Києва.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193092.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua