Юрій Смелянський: Ідея відновлення територіальної цілісності України не є пріоритетом у діях української влади

03 апр, 10:14

Громадська організація кримських політичних мігрантів представила резолюцію щодо формування та реалізації моделі деокупації Криму та створення необхідних умов для реінтеграції Криму до складу України. Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі експерт благодійного фонду «Майдан закордоних справ» Юрій Смелянський.

У резолюції представлено ряд вимог до української влади, зокрема: створення громадської ради з координації дій, пов’язаних з деокупацією та реінтеграцією Криму між громадянським суспільством та законодавчими і виконавчими органами влади України; виконання Верховною Радою положень коаліційної угоди з питань деокупації та реінтеграції Криму та інформування про це громадськості; розробка та прийняття законів про створення центрального органу виконавчої влади в АР Крим та місті Севастополі; ліквідація протягом квітня 2015 року у законодавчому полі всіх негативних наслідків закону «Про створення вільної економічної зони «Крим»»; прийняття нової Конституції АР Крим з внесенням до неї розділу «перехідний період», що враховував би і період окупації, і період реінтеграції півострова.

Згідно з резолюцією, термін оцінки готовності та бажання української влади створити урядову стратегію деокупації та реінтеграції Криму спливає 15 квітня 2015 року. За словами Юрія Смелянського на сьогоднішній день ніякої реакції на резолюцію від представників державної влади не було.

Андрій Щекун, координатор громадської спілки «Координаційна Рада вимушених переселенців з Криму» наголосив на невиконанні урядом своїх власних ініціатив, зокрема: постанови Кабінету Міністрів України від 14 липня 2014 року про створення єдиного центрального виконавчого органу з питань Криму та пункту 10 статті 3 Закону Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. «Кримчани, що є патріотами Криму та зараз перебувають у жахливих умовах відсутності свободи слова та порушення прав, очікують від влади конкретних дій», – заявив Андрій Щекун.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193111.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua