Здав металобрухт – платитимеш податок!

03 апр, 11:49

 

ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська інформує ,що відповідно до норм Податкового кодексу України (ПКУ) доходи, отримані платником податку за зданий (проданий) ним брухт чорних металів, включаються до його загального місячного оподатковуваного доходу та оподатковуються на загальних підставах за ставками 15% та/або 20% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Так, згідно зі ст. 164 ПКУ, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу громадянина включаються суми винагород, виплат та інші доходи, крім доходів, які звільняються від оподаткування відповідно до ст. 165 ПКУ.

Враховуючи це, оскільки доходи, отримані платником податку за зданий (проданий) ним брухт чорних металів не входять до переліку доходів, визначених ст. 165 ПКУ, то такі доходи включаються до його загального місячного оподатковуваного доходу та оподатковуються на загальних підставах.

Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані перерахувати із таких доходів податок на доходи та військовий збір. Крім цього, податковим агентам необхідно подати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь громадян, а також суми утриманого з них податку до податкової інспекції за місцем свого розташування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193118.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua