На виїзних тренінгах платники Нікопольщини скористалися можливістю задекларувати свої доходи

03 апр, 20:59

 

В рамках проведення «Деклараційної кампанії 2015» в березні 26 та 31 березня поточного року фахівцями Нікопольської ОДПІ в актових залах Південної та Криничуватської сільських рад проведені виїзні практикуми (тренінги) з питань правильності заповнення та подання громадянами податкової декларації про майновий стан та доходи, отримані в 2014 році та додатків до неї.

Нагадуємо, що до 1 травня 2015 року триває Кампанія з декларування громадянами майнового стану і доходів, отриманих у минулому році.

До доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню громадянами відносяться: вартість успадкованого майна та подарунків; дохід, отриманий орендодавцем при наданні нерухомості в оренду або від її продажу; іноземні доходи; інвестиційний прибуток; додаткові блага отримані від третіх осіб та інші доходи, з яких не сплачувався в минулому році податок на доходи фізичних осіб.

 

 

В ході практикумів (тренінгів) податківці звернулися до громадян виконати свій конституційний обов’язок та задекларувати доходи, адже сплачені податки використовуються місцевими громадами на розвиток освіти, медицини, підвищення соціального захисту незаможних верств населення.

Платникам надана роз’яснювальна друкована продукція, в якій міститься корисна інформація щодо:

- основних випадків подання декларації;

- порядку оформлення декларації з додатками;

- перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки;

- способів подання декларації.

Громадяни, які прослухали інформацію про декларування скористалися можливістю задекларувати свої доходи, отримані в 2014 році. Так, до сільських рад завітали понад 150 громадян, які відзвітували про свої доходи, отримані в минулому році та задекларували понад 100 тисяч гривень доходу, отриманого у вигляді спадщини, від продажу рухомого та нерухомого майна, надання майна в оренду. Водночас сума самостійно нарахованих платниками податкових зобов’язань становить більше 15 тисяч гривень.

 

Я не зберігав фіскальні звітні чеки, наскільки це важливо?

У разі невиконання щоденного роздрукування декількох фіскальних звітних чеків до суб’єктів господарювання буде застосовано фінансова санкція за кожний такий нероздрукований чек.

Інформаційно – комунікаційний відділ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193135.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua