Застосування податкового компромісу передбачає одночасне подання уточнюючого розрахунку, заяви та переліку операцій по уточненню

03 апр, 21:10

 

З метою застосування податкового компромісу платник повинен подати за кожний окремий звітний період окремий уточнюючий розрахунок з ПДВ, Заяву про компроміс та Перелік (опис) операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації.

Приклади форми Заяви про компроміс та Переліку (опису) операцій наведені у листі ДФС України від 02.02.2015 року № 3217/7/99-99-15-01-04-17 «Щодо здійснення заходів адміністрування під час застосування податкового компромісу».

У разі уточнення показників декларації, які потребують подання окремих додатків до декларації, уточнюючий розрахунок з ПДВ подається платниками податку разом з такими додатками.

Оскільки процедура податкового компромісу застосовується за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 Податкового кодексу України, подання уточнюючих розрахунків з ПДВ обмежується звітними періодами (місяць, квартал), які припадають на період з квітня 2011 року по березень 2014 року включно.

Показники уточнюючих розрахунків з ПДВ з метою застосування податкового компромісу не переносяться до податкової звітності з ПДВ за звітний період, в якому такі розрахунки подані, а відображаються в особових рахунках платника податків.

Оскільки уточнення платником податків податкових зобов'язань не впливає на розмір податкових зобов'язань його контрагентів, то така звітність не приймає участь у розрахунках системи співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту контрагентів.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193138.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua