«Тіньові» працівники при їх виявленні тепер коштують дорого, а штрафи за них - це ризик для бізнесу

03 апр, 21:45

 

            Легалізація заробітної плати та зайнятості населення передбачає офіційне працевлаштування всіх громадян, які працюють на підприємстві. Урядом країни прийнято Закон України № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», який набув чинності з 1 січня 2015 року.

            Перш ніж використовувати для власних добутків роботу «нелегала», кожен роботодавець повинен врахувати, що контролюючі органи у випадку виявлення факту виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків мають право застосувати штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, тобто 36,5 тисячі гривень у 2015 році.

            Крім цієї суми штрафу, яку доведеться сплатити платнику податків з отриманих прибутків, керівник заплатить адміністративний штраф в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто – від 8,5 до 17 тисяч гривень.

            Також роботодавцю варто врахувати, що відтепер закон не містить такого поняття як «стажування». А це означає, що у перший же день праці громадянина необхідно офіційно працевлаштувати: видати наказ, укласти трудовий договір та повідомити в орган ДФС за місцем реєстрації. Ігнорування вимог законодавства та праця «в тіні» - це великий ризик для бізнесу, адже при сплаті всіх санкцій можна отримати статус банкрута.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193141.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua