Власник нерухомості, яка належала йому понад три роки, повинен подати декларацію про отримані доходи

03 апр, 21:51

 

            Відповідно до ст.172 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст.121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

            Обмеження у часі щодо продажу успадкованого майна не застосовується і може здійснюватись  у будь-який зручний для спадкоємця період.

            Порядок подання річної  декларації про майновий стан і доходи викладено в статі 179 Податкового кодексу України.

            Обв’язкове подання декларації про отримані доходи від продажу майна не частіше одного разу на рік застосовується у випадку коли майно перебувало у власності платника податку понад три роки. Ця норма викладена в п. 172.1 ст. 172 ПКУ 

            Для більш детального ознайомлення з нормами законодавства та роз’ясненнями  можна на офіційному веб-порталі ДФС України  у банері «Декларування 2015» та відкривши  загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс в категорії 103.04.

            Подати декларацію про майновий стан і доходи можна за допомогою консультанта в Центрі обслуговування платників ( в Солом’янському районі м.Києва- вул.. Смілянська, 6), надіслати поштовим відправленням або засобами електронного зв’язку, застосувавши особистий ключ електронного цифрового підпису, який безоплатно надається кожному бажаючому в Центрі обслуговування платників.

                                               ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193148.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua