Принцип нарахування ЄСВ для фізичних осіб

03 апр, 21:52

 

            Порядок нарахування  єдиного соціального внеску за основним місцем роботи визначений ст. 8 Закону України від 08.07.10 №2464 "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

            Перебування найманого працівника у трудових відносинах з роботодавцем повний календарний місяць передбачає, що єдиний соціальний внесок розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. Вказана норма застосовується при умові що заробітна плата за основним місцем роботи (база нарахування єдиного внеску) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата

При звільненні або прийнятті працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована заробітна плата і сума за відпрацьований час не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, сума єдиного внеску розраховується з фактично нарахованої заробітної плати незалежно від її розміру.

            За не основним місцем роботи ставки єдиного внеску застосовуються до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

            Більш детально роз’ясненння викладено в листі ДФС України від 14.02.15 № 4979/7/99-99-17-03-01-17 "Про застосування норм законодавства".

                                               ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193149.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua