Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо оцінювачів військової техніки, через дії яких державою недоотримано 59 млн. грн.

07 апр, 15:15

 

 

Військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочаті два кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, стосовно двох суб’єктів оцінювальної діяльності, через недбале ставлення яких до оцінки майна державі завдано збитків в особливо великих розмірах.

Установлено, що у 2013 році Міністерством оборони України за договором комісії реалізовано одному із підприємств Державного концерну «Укроборонопром» 51 танк     Т-64 різних модифікацій із заниженням їх вартості на 56,9 млн. грн., за іншим договором недоотримано понад 2,1 млн. грн. від реалізації 10 бронетранспортерів БТР–70.

Усього за вказаними договорами внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків оцінювачами комерційних компаній, що призвело до заниження фактичної вартості військової бронетанкової техніки, завдано збитків державі в особі Міністерства оборони України на суму понад 59 млн. грн.

Кримінальні провадження згідно з вимогами ст.. ст.. 214, 216, 218 КПК України для проведення досудового розслідування направлено відповідно до Шевченківського та Солом’янського райуправлінь ГУ МВС України в м. Києві. Процесуальне керівництво здійснюється відповідно прокуратурами Шевченківського та Солом’янського районів    м. Києва.

Санкція ч.2 статті 367 (службова недбалість) передбачає кримінальне покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193203.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua