Громадяни України, які працюють в представництвах або консульствах іноземних держав, мають до 1 травня 2015 року задекларувати свої доходи

10 апр, 12:42

ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська звертає увагу, що доходи, отримані платниками податків - фізичними особами – резидентами, які працюють в представництвах або консульствах іноземних держав, вважаються іноземними, сума яких має бути включена до загального річного оподатковуваного доходу такого платника.
Відповідно до положень Податкового кодексу України нерезиденти – це, зокрема дипломатичні представництва, консульські установи та інші офіційні представництва інших держав і міжнародних організацій в Україні.
Так, пп. 162.1.1 п. 162.1 ст. 162 Кодексу встановлено, що платниками податку є, зокрема, фізичні особи – резиденти, які отримують іноземні доходи.
В підпункті «б» пункту 171.2 статті 171 Кодексу зазначається, що особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку з іноземних доходів є платник податку.
Отже резиденти, які працюють в представництвах або консульствах іноземних держав, зобов’язані до 1 травня 2015 року подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за звітний (податковий) період – 2014 рік.
На сьогоднішній день у Києві 156 осіб задекларували отримані іноземні доходи на загальну суму – 132,2 мільйони гривень. Загалом до столичних органів ДФС вже подано 10 453 декларації про майновий стан та доходи із загальною задекларованою сумою в 4,4 мільярди гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193340.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua