«Спрощенцям» про застосування касового апарату

10 апр, 12:42

ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська інформує, що відповідно до Закону України від 28.12.14 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» платники єдиного податку (фізичні особи – підприємці) при здійсненні готівкових розрахунків зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій. При цьому, застосування РРО необхідно розпочати не пізніше:
-  01 липня 2015 року - платниками єдиного податку третьої групи;
-  01 січня 2016 року - платниками єдиного податку другої групи.
Не застосовують реєстратори розрахункових операцій платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи.
Крім того, якщо платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО відповідно до норм Податкового Кодексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193341.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua