Про хід кампанії декларування доходів громадян йшлося на брифінгу

10 апр, 13:19

На брифінгу для представників ЗМІ начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Юлія Пушко розповіла про хід кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2014 році.
Зокрема, Юлія Пушко зазначила, що з початку деклараційної кампанії 2015 року до Нікопольської ОДПІ надійшло 1621декларації про майновий стан і доходи.
Подано 162 декларації від громадян, які отримали дохід у вигляді спадщини, 13 громадян, які надавали в оренду житлові приміщення, 14 громадянин, які отримали доходи від продажу нерухомого та рухомого майна, 581 громадян, які отримали інші доходи. Самостійно громадяни зобов’язані сплатити майже 960 тис. грн. податку.
Особливо активно громадяни декларують свої доходи з метою отримання податкової знижки – 851 декларація. При цьому, до повернення з бюджету підлягає майже 870 тис. грн.
Також начальник управління нагадала, що кампанія декларування доходів громадян триває до 1 травня 2015 року. Подати декларації мають усі, хто протягом 2014 року отримував дохід не від податкового агента та ті, хто отримував дохід, який виплачувався двома або більше податковими агентами. Зокрема, це стосується тих громадян, які здавали в оренду нерухоме майно, а також майнові або земельні паї не суб’єктам господарської діяльності.
Окрім них, задекларувати доходи мають громадяни, які працювали за кордоном і отримували там доходи та ті, хто виїжджає за кордон на постійне місце проживання.
На завершення Юлія Пушко нагадала, що часу залишилось дуже мало і тому не відкладайте на останні дні, поспішайте задекларувати доходи до 1 травня.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193351.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua