Відзвітувати та сплатити ЄСВ самозайнятим особам необхідно до 1 травня

10 апр, 13:26

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що платниками ЄСВ є, зокрема, особи, що провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, медичну чи юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, а також особи, що провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують від неї дохід.
Законодавством визначено, що особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний звітний рік, до 1 травня наступного року.
Відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування самозайняті особи самі за себе формують та подають до податкової інспекції звіт один раз на рік до 1 травня року, що настає за звітним.
Враховуючи вищезазначене, граничний термін подання звіту та сплати єдиного внеску особами, які провадять незалежну професійну діяльність, за 2014 рік – 30 квітня 2015 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193356.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua