Платники податку на додану вартість звітують до фіскальних органів лише в електронному вигляді

14 апр, 08:32

Державна податкова інспекція в Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві звертає увагу, що з 1 січня 2015 року в Україні впроваджено електронне адміністрування податку на додану вартість.
 Податкові накладні та додатки до них, а також  податкова звітність з ПДВ відтепер подається до фіскальних органів лише в електронній формі. Винятком є документи, які дають право на податковий кредит без наявності податкової накладної.
 Платники податку на додану вартість звітують в он-лайн режимі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб. Тому всі платники ПДВ повинні отримати ключі електронного цифрового підпису, встановити спеціальне програмне забезпечення.
 Крім того, податкові накладні потрібно реєструвати у Єдиному реєстрі податкових накладних. У зв’язку з цим право на податковий кредит підтверджуватиметься лише податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН).
 Також платникам податку на додану вартість автоматично відкриваються електронні рахунки, на які будуть зараховуватись кошти з власних поточних рахунків платників ПДВ у сумах, необхідних для збільшення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні чи розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної в ЄРПН, а також у сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань з цього податку.
 Нагадуємо, отримати безкоштовно електронний ключ цифрового підпису для подання податкової звітності мережею Інтернет можна у ДПІ в Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві за адресою: м.Київ, вул..Смілянська,6, Центр сертифікації електронних ключів.
ДПІ в Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193380.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua