Зміни стосовно застосування РРО обговорювались на семінарі для підприємців району

14 апр, 08:33

Днями у приміщенні Солом’янської податкової інспекції м. Києва для платників податків було проведено семінар з питань обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку ІІ-ІІІ груп за участі заступника начальника Крістіни Адамчук, начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Валентини Абрамченкової та завідувача сектору РРО управління реєстрації платників та електронних сервісів Сергія Бірюкова.
 Відкриваючи захід, заступник начальника повідомила, що з 01.07.2015р. при продажу товарів, наданні послуг, для категорії платників, що знаходяться на ІІІ групі та сплачують єдиний податок застосування РРО є обов’язковим. Крім того, з 01.01.2016р. такі нововведення будуть застосовані і для платників єдиного податку ІІ групи.
 Між іншим, було відмічено, що згідно п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України платники єдиного податку ІІ і ІІІ (фізичні особи-підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібно роздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій.
 Змінами до Перехідних положень Податкового кодексу України (пункт 28) передбачено, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи-підприємці) груп, які з 1 січня 2015р. до 30 червня 2015р. включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО та до 1 січня 2017 р. будуть звільнені від перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.
 Також податківці розповіли про те, що підприємства сфери послуг при проведенні готівкових розрахунків також мають застосовувати РРО на загальних підставах.
 Відповідаючи на численні питання суб’єктів господарювання, завідувач сектору РРО Сергій Бірюков розповів про порядок реєстрації та опломбування РРО. Фахівець наголосив, що порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовується для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом Міндоходів України від 28.08.13р. №417.
 Семінар відбувався у формі відкритого діалогу, охочі задавали запитання та отримували роз’яснення. «Для охоплення значної кількості платників, які бажають отримати інформацію у зручний для них час, нами заплановано проведення таких зустрічей кожного тижня. Маємо надію, що такі заходи стануть в нагоді платникам у веденні їх господарської діяльності», - зауважила на закінчення зустрічі Крістіна Адамчук.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193382.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua