Cтавки та суми акцизного податку повинні відображатись в розрахунковому документі

14 апр, 08:35

Законом України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України, якими, зокрема, з 1 січня 2015 року запроваджено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів.
 Ставка податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів становить 5 відсотків від вартості товару. Сплата здійснюється суб’єктами господарювання, які реалізують підакцизні товари вроздріб.
 Отже, у розрахунковому документі, фіскальному чеку РРО обов’язково повинні відображатись ставка та сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів.
 Перепрограмування РРО для відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів здійснюється в центрах сервісного обслуговування для програмування касової техніки.
 Слід зазначити, що для платників це переобладнання має позитивні наслідки, а саме не тільки забезпечить відповідність розрахункових документів вимогам чинних нормативно-правових актів, але й полегшить обрахунок акцизного податку з роздрібної реалізації при декларуванні.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193385.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua