Особливості подання звітності органам ДФС

14 апр, 08:36

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києвінагадує, що відповідно до вимог ст.49 Податкового кодексу україни податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.
  Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.
 Платники податку на прибуток підприємств, за нульовою ставкою відсотків відповідно до пункту 154.6 статті 154 цього Кодексу, подають контролюючим органам декларації (розрахунки) з податку на прибуток підприємств за спрощеною формою у порядку, встановленому цим Кодексом.
 Платники, які здійснюють діяльность з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов'язані за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді, чи ні.
 Платник податків має право подавати звітність за своїм вибором (крім звітності по ПДВ), а саме: особисто платником податків або довіреною особою; шляхом поштового відправлення з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
 Слід зауважити, що платники податків, які відносяться до категорії великих та середніх, подають податкові декларації до контролюючого органу в електронній формі із застосуванням електронного цифрового підпису підзвітних осіб.
 Особи, які виявили бажання подавати податкову звітність в електронному вигляді,  можуть отримати послуги у сфері електронного цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів ЖФС України, філіали якого відкриті в кожному територіальному Центрі обслуговування платників.
 Для мешканців Солом’янського району м.Києва Центр обслуговування платників працює за адресою вул..Смілянська, 6.
 Звертаємо увагу, що відповідно до ст.102 ПКУ як для платників, так і для контролюючих органів існує обмеження в часі. Контролюючий орган, крім випадків, визначених п. 102.2 ПКУ, має право самостійно визначити суму грошових зобов'язань платника податків у випадках, визначених ПКУ, не пізніше закінчення 1095 дня .Якщо протягом зазначеного строку контролюючий орган не визначив суму грошових зобов'язань, платник податків вважається вільним від такого грошового зобов'язання, а спір стосовно такої декларації та/або податкового повідомлення не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку.
 У разі подання платником податку уточнюючого розрахунку до податкової декларації контролюючий орган має право визначити суму податкових зобов'язань за такою податковою декларацією протягом 1095 днів з дня подання уточнюючого розрахунку.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193386.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua