Україна і Литва можуть постачати продукти харчування в треті країни

15 апр, 08:26

Посилити українсько-литовське ділове співробітництво для поставок продуктів харчування, виготовлених на литовському обладнанні з української сировини домовилися бізнесмени України та Литви під час робочої поїздки делегації Конфедерації промисловців Литви на чолі з гендиректором Конфедерації Чукшісом Освальдасом. Ініціатором візиту був перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров, який курирує напрямок українсько-литовських ділових контактів в УСПП.

В рамках цих ділових зустрічей відбувся круглий стіл з промисловцями і підприємцями України, під час якого литовці постаралися максимально докладно описати їх бачення можливостей спільної роботи з українськими компаніями, а тому числі - завдяки роботі вільних економічних зон Литви.

Також литовська делегація зустрілася з міністром економіки України Айварасом Абромавічусом, з президентом УСПП Анатолієм Кінахом та з представниками посольства Литви в Україні.

«У підсумку зустрічі ми домовилися посилити роботу по вектору просування українського експорту в треті країни, де сировина - українська, а виробничі потужності - литовські. Оскільки пан Освальдас є ще й головою Литовсько-китайської ділової ради, то виникла цікава і перспективна, на наш погляд, модель спільної україно-литовської роботи, коли продукція буде поставлятися на ринки країн, в яких їжа - завжди затребуваний товар - Китай, Індія», - повідомив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193443.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua