Шановні платники! Поспішайте подати заяву для досягнення компромісу по неузгоджених сумах податкових зобов'язань

15 апр, 08:36

Фахівці Оболонської Державної податкової інспекції звертають увагу платників, що для початку застосування процедури податкового компромісу платник податків може подати протягом 90 днів з дня набрання чинності (17 січня 2015 року) Законом України від 25.12.2014 року № 63-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу" до контролюючого органу за основним місцем свого податкового обліку заяву про намір досягнення податкового компромісу щодо неузгоджених сум податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях, щодо яких триває процедура судового та/або адміністративного оскарження.
Згідно з пунктом 3.12 Методичних рекомендацій щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу, затверджених наказом ДФС України від 17.01.2015 р. № 13, заява про компроміс по податкових повідомленнях-рішеннях для досягнення компромісу по неузгоджених сумах податкових зобов'язань подається до контролюючого органу у довільній письмовій формі.
В таку заяву включаються дата, номер податкового повідомлення-рішення, стан узгодження, відповідний фіскальний або судовий орган, де перебуває на оскарженні податкове повідомлення-рішення, суму податку на прибуток та/або ПДВ, щодо якої платник податків бажає досягнути податкового компромісу (із зазначенням податкових (звітних) періодів, операцій, по яких були здійснені донарахування в акті перевірки, контрагентів тощо).
Таким чином, днем узгодження платником податків податкових зобов'язань, визначених у податковому повідомленні-рішенні, є день подання такої заяви до відповідного контролюючого органу.
Варто нагадати, що скористатися такою процедурою можна у визначені строки – із 17.01.2015 р. по 16.04.2015 р. включно відповідно до пункту 12 підрозділу 92 розділу XX Податкового кодексу України.
ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193447.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua