Нові правила екоконтролю знищать старі корупційні схеми – радник міністра екології

15 апр, 13:29

Міністерство екології та природних ресурсів України розробляє нові правила екологічного контролю у сфері поводження з водами ізольованого баласту, які мають запобігти корупції у галузі. Зокрема, введено раніше відсутнє визначення поняття “ізольований баласт”. Про це повідомив радник міністра Вадим Терещук під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Чітке визначення було однією з найбільших вимог бізнесу, адже колишня невизначеність створювала затримки та приводила до збитків серед українських та іноземних підприємств”, – пояснив Вадим Терещук.

Терещук наголосив, що протягом усього часу свого існування, екологічна інспекція займалася радше створенням передумов для корупційних схем аніж захистом екології Чорного та Азовського морів. “Процес перевірки комерційних кораблів затягувався на кілька днів, а кожен день простою коштує понад 10 тисяч доларів. За коротші строки або взагалі непроведення контролю, інспектори вимагали хабарі,” – розповів радник міністра.

Також застарілі норми не беруть до увагу низку небезпечних екологічних проблем, зокрема, сторонні організми, які становлять реальну загрозу морським водам.

Наразі міністерство екології розробляє пакет нововведень для реформування галузі. “Наша мета – викорінити корупцію та привести норми контролю вод ізольованого баласту до існуючих екологічних потреб. Першим кроком стане приєднання України до Світової конвенції з менеджменту баластних вод і осадів, яка вже прийнята, але ще не вступила в силу”, – завершив пан Терещук.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193486.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua