З березня середній заробіток мобілізованих не оподатковується

17 апр, 13:32

Кабмін постановою від 04.03.2015 N 105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Цей Порядок визначає механізм виплати зазначеної компенсації за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.
Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам. Звіт необхідно погодити з районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу.
 Законодавчо визначено, що дохід, отриманий мобілізованими працівниками за рахунок коштів державного бюджету у вигляді компенсації в межах середнього заробітку, не включається до оподатковуваного доходу такого працівника. Також не нараховується  та не утримується єдиний внесок з таких виплат.
 Оскільки Постанова N 105 набула чинності з 17.03.2015, то в цілях звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб, військовим збором компенсаційних виплат  та ненарахування і неутримання єдиного внеску на такі  виплати, вказаний Порядок суб’єктами господарювання  застосовується починаючи з березня місяця.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193590.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua