Додаткові блага оподатковуються військовим збором

17 апр, 13:33

Дохід, отриманий платником як додаткове благо, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку і тому  оподатковується військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.
При цьому  до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи у вигляді вартості дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 %  мінімальної заробітної плати  (609 грн. в 2015 році). Така сума не є об'єктом оподаткування військовим збором.
Водночас у разі якщо сума дарунку перевищує граничний розмір доходу, то сума такого доходу включається до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку, і такий дохід підлягає оподаткуванню військовим збором на загальних підставах.
Відповідно до Податкового кодексу додатковим благом вважаються кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов'язаний з виконанням обов'язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193591.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua