У першому кварталі 2015 року Контакт-центром ДФС надано понад 396 тис. відповідей на запитання платників

20 апр, 12:55

Протягом січня – березня поточного року Контакт-центром Державної фіскальної служби України надано відповіді на 396,4 тис. запитань суб`єктів господарювання та громадян.

Більшість відповідей, а саме 381,8 тис., було надано телефоном. Також відповіді надавались електронною поштою та факсом – 12,4 тис. відповідей. Крім того 2,2 тис. відповідей було надано з використанням автовідповідача.

Найчастіше суб`єкти господарювання та громадяни зверталися з  питань оподаткування податком на додану вартість, сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та оподаткування прибутку підприємств.

Для уникнення множинного трактування законодавства та надання заявнику максимально конкретної та повної відповіді використовується База знань.

Це автоматизована база, яка містить найбільш типові питання, які виникають у платників податків та громадян, та відповіді на них. Станом на 1 квітня 2015 року База знань налічує 12,5 тис. запитань – відповідей, що постійно оновлюються та підтримуються в актуальному стані. Протягом звітного періоду за використанням зазначеного ресурсу платникам податків було надано 222 письмові консультації. 

Скористатися Базою знань можна на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Запитання-відповіді» Загальнодоступного інформаційно-довідкового  ресурсу (http://zir.minrd.gov.ua).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193659.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua