Боротьба з митними правопорушеннями у Дніпропетровській області

20 апр, 15:22

З 1 січня 2015 року було зафіксовано 33 митних правопорушення, 6 з яких вже направлено до суду. Найчастіше, громадяни не дотримуються митних правил: порушення порядку проходження митного контролю в пунктах пропуску, недекларування товарів, які переміщаються через митницю. Санкцією даних порушень є штраф у розмірі від 8,5 тис. грн. до 17 тис. грн. і конфіскація товару. В деяких випадках - сума штрафу прирівнюється оціночній вартості товару, що вивозиться. Цього року до державного бюджету країни від штрафів порушників надійшло 285 тис. 633 грн. Також, незабаром очікується надходження до бюджету більше 1,5 млн. грн. від штрафів по тих справах, які сьогодні розглядаються у суді.

Інколи, зустрічаються випадки, коли люди намагаються провезти через кордон історично-культурні цінності такі, як книги або ювелірні вироби, що згідно чинного законодавства заборонено вивозити за межі країни.

З усіх питань проходження кордону можна звертатися до Дніпропетровської митниці ДФС Дніпропетровської за адресою м.Дніпропетровськ, вул. Горького, 22, та за телефоном: (0562) 39-56-73.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193667.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua