«Касова» реформа-2015: хто має використовувати РРО

24 апр, 12:35

В Україні, з метою запобігання можливим порушенням з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари або надані послуги, з початку 2015 року набули зміни про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.
Державна податкова інспекція у м. Сумах інформує про зміни, що очікують найближчим часом власників касової техніки – платників єдиного податку.
 Так, з 1 липня 2015 року передбачено обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку третьої групи.
З 1 січня 2016 року РРО обов’язково застосовуватимуть фізичні особи-підприємці платники єдиного податку другої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі через засоби пересувної мережі.
       Платники єдиного податку І групи РРО не застосовують.
       Водночас повідомляємо, що платники єдиного податку ІІ і ІІІ (фізичні особи - підприємці) груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 включно почали застосовувати зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193836.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua