Доступність та відкритість публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів влади

27 апр, 08:22

Реалізація права на доступ до публічної інформації в Україні набуває все більшої суспільної важливості, адже відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади, що сприяє зростанню довіри до неї громадян.

Державною податковою інспекцією у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві створені всі умови для реалізації особами права на доступ до публічної інформації.

За період січень-березень 2015р. до ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м. Києві надійшло 27 запитів на публічну інформацію, в т.ч. від юридичних осіб – 17, від фізичних осіб – 9, представників засобів масової інформації – 1. При цьому, найбільше запитів надійшло поштою – 21, інші електронною поштою – 6.

Запити стосувались інформації щодо наявності податково боргу, ставки єдиного податку, про третіх осіб. Юридичні особи у цей період звертались з проханням надати інформацію про стан прийняття податкової звітності, існування розбіжностей у податковому обліку ПДВ, стосовно діяльності ДПІ та кошторису за 2012-2015 роки, про третіх осіб, результати документальної перевірки, про статус електронного договору, реквізити електронних рахунків ПДВ та ін.

Усі запити розглянуті своєчасно та у 5-ти денний термін надіслано відповіді запитувачам.

За період січеь-березень 2015 р. ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено 1 сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань подання та розгляду запитів на публічну інформацію.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193861.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua