Нові форми проведення перевірок

27 апр, 11:42

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що відповідно до Податкового кодексу України контролюючі органи мають право проводити документальні невиїзні позапланові електронні перевірки платників податків, на сьогоднішній день платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, та суб’єктів господарювання мікро -, малого - та середнього бізнесу, а з 01.01.2016 року інших платників податків.

Це не обов’язкова перевірка а свого роду аудит задля переконання самого бухгалтера у правильності ведення обліку і нарахуванні всіх податків. Така перевірка проводиться за бажанням платників податків але за умови що такий платник відноситься до категорії платників із незначним ступенем ризику. Проводиться перевірка один раз на три роки.

Платник податків, який бажає пройти дистанційну перевірку, повинен повідомити про свій намір до органу фіскальної служби за місцем реєстрації Для цього він за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки подає заяву (Додається).

В цілому практика застосування таких електронних перевірок направлена на забезпечення спрощення життя підприємцям. Можливість надання звітності в електронному вигляді та проходження електронних документальних перевірок дозволить платникам податків витрачати менше часу на відвідування контролюючих органів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193880.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua