Хто повинен підписувати податкову декларацію, яка подається податковими агентами – ЮО та ФО?

28 апр, 08:31

Якщо податкова декларація подається податковим агентом - юридичною особою, вона повинна бути підписані керівником такого агента і особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації такого агента, а якщо податковим агентом є платник податків - фізична особа - таким платником податків.

ДПІ у Шевченківському районі столиці нагадує, що відповідно до статті 18 Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) податковим агентом визнається особа, на яку ПКУ покладається обов’язок з обчислення, утримання з доходів, що нараховуються (виплачуються, надаються) платнику, та перерахування податків до відповідного бюджету від імені та за рахунок коштів платника податків.    

Податкові агенти прирівнюються до платників податку і мають права та виконують обов’язки, встановлені ПКУ для платників податків.     

Згідно з пунктом 48.6. статті 48 ПКУ якщо податкова декларація подається податковими агентами - юридичними особами, вона повинна бути підписана керівником такого агента та особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації такого агента, а якщо податковим агентом є платник податків - фізична особа - таким платником податків.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193927.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua