Протягом якого терміну потрібно сплатити податок на доходи фізичних осіб, якщо податкову декларацію про майновий стан і доходи подано несвоєчасно

28 апр, 08:31

ДПІ у Шевченківському районні ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що відповідно до пункту 179.1  цієї ж статті Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) платник податку зобов’язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) відповідно до ПКУ або інших законів України.

Відповідно до підпункту 49.18.4 пункту 49.18 статті 49 ПКУ податкова декларація для платників податку на доходи фізичних осіб подається до 1 травня року, що настає за звітним. Згідно пункту 179.7 ст. 179 ПКУ фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації. У разі коли фізична особа подає річну податкову декларацію після закінчення граничного терміну подання, тобто після 1 травня, то відповідно до підпункту 54.3.1 пункту 54.3 статті 54 ПКУ контролюючий орган зобов’язаний самостійно визначити суму грошового зобов’язання платника податку.

Органом ДФС проводиться камеральна перевірка, за результатами якої складається акт перевірки, в якому відображаються факти порушення платником податку вимог ПКУ та визначається сума грошового зобов’язання, яка зазначається у повідомленні – рішенні, що відповідно до пункту 86.8 статті 86 ПКУ надсилається (вручається) платнику податку протягом 10-ти робочих днів з дня, наступного за днем вручення платнику податків акта перевірки у порядку, передбаченому статтею 58 ПКУ.

Згідно з пунктом 57.3  статті 57 ПКУ у разі визначення грошового зобов’язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпункті 54.3.1 пункту 54.3 статті 54 ПКУ платник податків зобов’язаний сплатити нараховану суму грошового зобов’язання протягом 10 днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення – рішення.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193928.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua