Фірму, яка реалізує у столичних бутіках брендовий одяг, викрито у співпраці із фіктивними підприємствами

28 апр, 08:33

Це у ході досудового розслідування кримінального провадження, передбаченого ч. 3 ст.212  КК України (ухилення від сплати податків), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), встановили співробітники оперативного управління ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві.

За результатами проведення слідчих дій працівниками податкової міліції Голосіївського району встановлено, що службові особи компанії, що займається реалізацією одягу відомих італійських брендів, з метою ухилення від сплати податків протягом 2014-2015 рр. користувалися послугами «фіктивних» підприємств.

Спершу компанія за готівку купувала товар у імпортерів ризикової категорії, а у документах відображала купівлю цього ж товару у інших підприємств, котрі, як з’ясувалося, також мають ознаки фіктивності.

Відтак, замовлений товар постачався фірмі уже через так звані «транзитні» та «фіктивні» підприємства, які завищували вартість одягу відомих брендів до ціни на внутрішньому ринку України.

Провертати тіньові схеми керівництву фірми допомагала громадянка «Ш», яка, використовуючи свої ділові зв’язки, готувала первинну і бухгалтерську документацію по нібито проведеним господарським операціям підприємства з постачальниками товару.

За попередніми висновками фахівців збитки державі від незаконної діяльності компанії становлять близько 5 млн гривень.

Під час обшуку у офісі вказаної компанії оперативниками виявлено та вилучено первинні бухгалтерські документи по взаємовідносинах з підприємствами, що мають ознаки фіктивності, комп’ютерну техніку, сервери з чорновою бухгалтерією, чорнові записи.

Окрім того, правоохоронцям, які на підставі ухвали суду проводили обшук, представниками компанії чинився зухвалий опір із застосування фізичної сили.

Відомості про вчинення вказаного правопорушення працівниками компанії внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193929.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua