Податкова знижка на навчання

30 апр, 13:27

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Тобто, фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою, повинна надати до податкової інспекції разом із декларацією про майновий стан і доходи наступні документи:

1. Довідку про отримані  у звітному році доходи;

2. Копію договору (контракту) з навчальним закладом;

3. Копії платіжних документів, які підтверджують сплату за  навчання;

4. У разі компенсації  вартості здобуття середньої  професійної або вищої освіти  члена сім’ї першого ступеня  споріднення - документи, які підтверджують  ступінь споріднення (копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження дитини тощо).

 Увага! Податкова знижка  може застосовуватися виключно  до доходу, отриманого платником  податку - резидентом протягом звітного 2014 податкового року у вигляді заробітної плати та нараховується лише в межах її розміру.

З метою отримання податкової знижки декларація подається до 31.12.2015 р. У разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194066.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua