Повернення товарів через касовий апарат

05 май, 12:36

      Статтею 9 Закону про РРО визначено вичерпний перелік випадків звільнення суб’єктів господарювання від застосу- вання РРО та РК при проведенні розрахунків.

      Звільнення суб’єктів господарю- вання при поверненні покупцеві готівкових коштів за не отриманий або повернутий ним товар вищезазначеною статтею не передбачено.

      Водночас згідно з п.1 цієї статті проведення розрахунків у касах підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів і без застосування РРО та РК дозволяється суб’єктами господарювання тільки при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва підприємствами, установами й організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування.

      Крім того, загальні правила, види і стандарти розрахунків клієнтів банків та банків у грошовій одиниці України на території України, що здійснюється за участю банків, встановлюється Інструкцією №22.

      Отже, при поверненні покупцеві готівкових коштів за не отриманий або повернутий ним товар підприємства торгівлі згідно із Законом про РРО повинні застосовувати РРО.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194124.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua