У січні-квітні 2015 року Держфінінспекція в м. Києві забезпечила відшкодування втрат на понад 15 млн грн

06 май, 08:23

Протягом січня – квітня 2015 року фахівці Держфінінспекції в м. Києві забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 15,2 млн грн. Зокрема, до бюджетів, бюджетних установ, організацій і підприємств загальнодержавної й комунальної форм власності додатково надійшло понад 5,3 млн грн. Відшкодовано та поновлено незаконних, нецільових витрат і недостач ресурсів на суму 9,9 млн грн.

За недотримання законодавства 25 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 1 – до дисциплінарної; 1 посадову особу звільнено із займаної посади. Також, до порушників бюджетної дисципліни застосовано 5 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

До суду пред'явлено 10 позовів щодо відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 9 млн грн. Складено та направлено до суду 19 протоколів про адміністративні порушення та 9 протоколів – про порушення законодавства при використанні бюджетних коштів, здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.

За результатами ревізій та перевірок, до правоохоронних органів передано для розгляду та прийняття рішення 25 матеріалів контрольних заходів, за якими розпочато 9 досудових розслідувань, а також вручено 1 повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Крім того, до Державної служби фінансового моніторингу України направлено 2 інформації про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму 3,8 млн грн.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194169.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua