Про відсутність об’єкта обчислення екологічним податком необхідно повідомити до 12 травня

08 май, 08:26

Оподаткування екологічним податком в Україні визначено в розділі VІІІ Податкового кодексу України. Порядок подання податкової звітності та сплати податку викладено в статті 250 ПКУ. Базовий податковий (звітний)період дорівнює календарному кварталу.

Нагадаємо, що відповідно до п.2 ст.250 Платники екологічного податку складають податкові декларації за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУта подяють їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу до контролюючих органів та сплачують потаток протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання звітності.

У разі коли платник податку з початку звітного року не планує здійснювати викиди, скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів протягом звітного року, такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічним податком. В іншому разі платник повинен подавати податкову звітність (п.9 ст.250 ПКУ).

 Заява подається не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року, тобто не пізніше 12 травня 2015 року.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194263.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua