Співвласники житлової нерухомості можуть узгоджувати між собою, хто з них сплачуватиме податок на нерухоме майно

08 май, 10:54

У ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська роз'яснили, у разі, коли об'єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом.

Податківці наголосили, що фізичні особи - співвласники такої житлової нерухомості, можуть повідомити контролюючий орган про визначеного платника податку. Для цього необхідно звернутись з письмовою заявою за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника житлової нерухомості.

Фахівці також зазначили, якщо об'єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, або в сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, то платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Нагадаємо, визначення платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в разі перебування житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб передбачено підпунктом 266.1.2 статті 266 Податкового кодексу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194276.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua