Права та обов'язки платника при відмові у прийняті звітності

08 май, 10:56

Платник податків зобов'язаний за кожний, встановлений Податковим кодексом України звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог статті 49 Податкового кодексу України подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

У ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська звертають увагу платників, що прийняття податкової декларації є обов'язком контролюючого органу. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 та 48.4 статті 48 Податкового кодексу України. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.

За умови дотримання платником податків вимог законодавства контролюючий орган, в якому перебуває на обліку платник податків, реєструє податкову декларацію платника датою її фактичного отримання.

У разі якщо платник податків подав декларацію, яка була заповнена з порушенням вимог п. 48.3 та 48.4 статті 48 Податкового кодексу України, контролюючий орган зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин відмови за умови: отримання такої податкової декларації поштою або засобами електронного зв'язку - протягом п'яти робочих днів з дня її отримання; особисто від платника податку або його представника - протягом трьох робочих днів з дня її отримання.

При отриманні відмови контролюючого органу у прийнятті податкової декларації платнику податків надано право: подати податкову декларацію та сплатити штраф у разі порушення строку її подання або оскаржити рішення контролюючого органу у порядку, передбаченому статтею 56 Податкового кодексу України. 

Слід зауважити, що незалежно від наявності відмови у прийнятті податкової декларації платник податків повинен погасити податкове зобов'язання, самостійно визначене ним у такій податковій декларації, протягом строків, установлених Податковим кодексом України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194278.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua