Держфінінспекція України у січні – березні 2015 року забезпечила відшкодування втрат на понад 156 млн грн

08 май, 15:09

Протягом І кварталу 2015 року Держфінінспекція України та її територіальні органи забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави загалом на понад 156,3 млн грн. Зокрема, сума відшкодування втрат ресурсів, що були виявлені в попередні роки, становить майже 104,2 млн грн. Про це повідомив в.о. Голови Держфінінспекції України Михайло Диба під час розширеного засідання Колегії Держфінінспекції сьогодні.

Зокрема, за його словами, завдяки заходам, що їх вжили державні фінансові інспектори, до бюджетів, бюджетних установ і організацій та підприємств надійшло понад 47,6 млн грн. Забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму більш як 108,6 млн грн.

Окрім того, реалізуючи право на звернення до суду в інтересах держави, спеціалісти Держфінінспекції пред'явили 135 позовів щодо відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 96,5 млн грн. Пред'явлення ще 93 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та об'єктами контролю.

Загалом від початку 2015 року Держфінінспекція перевірила 704 підприємства, установи та організації, з яких майже на 85 % виявила порушення фінансово-господарської дисципліни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194301.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua