За три місяці 2015 року Держфінінспекція попередила порушення у сфері держзакупівель майже на 776 млн грн

08 май, 15:09

За результатами аналізу державних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) протягом січня – березня 2015 року територіальні органи Держфінінспекції України попередили порушення у сфері держзакупівель на загальну суму майже 776 млн грн. Про це повідомив в.о. Голови Держфінінспекції України Михайло Диба під час розширеного засідання Колегії Держфінінспекції сьогодні.

За його словами, через виявлені фінансові порушення було скасовано конкурсні торги на загальну суму 490,7 млн грн. Укладених договорів розірвано на загальну суму 285 млн грн.

Найзначніші результати роботи із попередження порушень під час держзакупівель мають держфінінспекції в Одеській (464,5 млн грн, або 58,8 % від загальної суми по Україні), Житомирській (54,7 млн грн, або понад 7 %), Чернігівській (46,7 млн грн, або майже 6 %), Вінницькій (28,6 млн грн, або 3,7 %), Івано-Франківській областях (28,2 млн грн, або 3,6 %).

Як повідомлялося, для зменшення втручання в діяльність суб’єктів господарювання Держфінінспекція України застосовує підхід до планування контрольно-ревізійної роботи та відбору об’єктів контролю на підставі оцінки ризиків допущення фінансових порушень, моніторингу ризикових операцій, інформації зі ЗМІ, звернень громадян і телефону довіри Держфінінспекції України.

Довідково. За результатами аналізу державних закупівель і позапланових перевірок державних закупівель 2014 року територіальні органи Держфінінспекції України попередили порушення під час закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти на загальну суму майже 2,2 млрд грн. Зокрема, за рахунок скасування конкурсних торгів – на суму понад 1,6 млрд грн та шляхом розірвання укладених договорів – на суму майже 546 млн грн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194302.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua