Нові критерії для зниження ставки єдиного внеску

08 май, 15:44

Нагадуємо, що 13.03.2015 р. набрав чинності Закон України від 02.03.2015 р. № 219 – VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці».

Так, у 2015 році понижуючий коефіцієнт 0,4 (у 2016 році – 0,6) застосовується до ставки ЄСВ у разі виконання платником одночасно таких умов:

- база нарахування ЄСВ із  розрахунку на одну застраховану  особу у звітному місяці збільшилась  на 20 % і більше порівняно із  середньомісячною базою нарахування  ЄСВ платника за 2014 рік;

- після застосування коефіцієнта  середній платіж на одну застраховану особу у звітному місяці становитиме не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;

- кількість застрахованих осіб  у звітному місяці, яким нараховано  виплати, не перевищує 200% середньомісячної  кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не стосується осіб – підприємців і фізичних осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.

Коефіцієнт застосовується при нарахуванні зарплати фізичним особам як за основним, так і не за основним місцем роботи. При розрахунку коефіцієнта показники за 2014 рік визначаються на підставі звітності з ЄСВ. У разі застосування коефіцієнта необхідно зазначити про це у звіті.

Разом з тим, платник ЄСВ, який застосував коефіцієнт і не сплатив нарахований ЄСВ у встановлені строки, втрачає право у майбутньому застосовувати коефіцієнт до повної сплати виниклої заборгованості.   

Також нагадуємо, що звіти щодо сум нарахованого єдиного внеску можна надсилати засобами електронного зв’язку.

Електронна форма звіту формується страхувальником з використанням спеціалізованого програмного забезпечення, актуальні версії якого безкоштовно надаються органами ДФС за місцем взяття на облік та розміщені на офіційному веб-порталі ДФС України.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194308.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua