Доступ до публічної інформації – право гарантоване законом

14 май, 08:28

Для забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень, створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, а також інформації, що становить суспільний інтерес, в Україні діє Закон України від 13.01.2011р. № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві приділяє особливу увагу реалізації права кожної особи на доступ до публічної інформації.

Так, за січень-квітень поточного року до ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві від платників податків надійшло 64 запити про надання публічної інформації, з яких: 54 - від юридичних осіб, 10 – від фізичних осіб.

Запити стосувались актів звірок, актів перевірок, інформації про юридичних осіб та СПД, щодо реєстрації податкових накладних, даних про доходи, щодо бюджетного відшкодування, щодо електронного адміністрування ПДВ, щодо реєстрації платником ПДВ, про отримання копії декларації іншого громадянина.

У 25 випадках у наданні інформації відмовлено, на 35 запити надані відповіді та один ЗПІ передано за належністю.

Нагадуємо, що запит на отримання публічної інформації, розпорядником якої є  ДПІ у  Шевченківському районі, може бути поданий:

на поштову адресу:  04107,  м. Київ, вул. Багговутівська, 26

на електронну адресу:  2659public_info@ukr.net

факсом: (044) 2389572

телефоном: (044) 2389572.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194439.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua